Ja tenim les millors coques de Sant Joan 2020

La segona edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan s’ha disputat avui en una edició concorreguda per més de 80 forns i pastisseries de tot el país.  Eric Ortuño, de l’Atelier Barcelona, s’ha endut el premi a la millor coca de crema i pinyons; Pachi Larrea de la pastisseria Sweet Drops de Castelldefels ha estat guardonat per la millor coca clàssica de fruites confitades i Josep Juli Alvarez del forn La Llibreria de Barcelona ha estat premiat per la millor Coca de Sant Joan  creativa.

La coca guanyadora de l’Eric Ortuño de L’Atelier Barcelona
La coca clàssica de fruites guanyadora del Pachi Larrea de la pastisseria Sweet Drops
La coca creativa guanyadora del Juli Alvarez del forn La Llibreria

La recepció de les coques s’ha fet entre les  9h i les 12 h.  Tot seguit, s’ha dut a terme la valoració de les coques presentades, que ha anat a càrrec d’un jurat  format per:

Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona
Eduard Crespo, de la fleca Balmes i seleccionador nacional de forneria
Carles Mampel, mestre pastisser
Toni Vera, mestre fpastisser
Pep Aguilar, Fills de Moretó
Eduard Verdaguer, de Panàtics
Mari Cruz Barón, Sotdirectora técnica de l’escola del Gremi de la Provincia
Clara Narvión, Timeout BarcelonaOriol Carrió, mestre pastisser  i guanyador de l’edició 2019

El concurs,  organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake ha comptat amb l’esponsorització principal de Fills de Moretó, productor de farines prèmium per a professionals i consumidor final.

També ha estat esponsoritzat per:

  • Sosa, líder del sector fabricant d’ingredients per la pastisseria, com les fruites confitades, i distribuïdor de marques líders com Valrhona (xocolata) i Corman (mantega).
  • Calidulce, que compta amb un extens catàleg de packaging per a pastisseries.
  • CSTY, empresa de vestuari laboral per a xefs, forners i pastissers, serà l’encarregada de vestir al jurat.
  • Frigual, líders en cambres de fermentació i conservació per pa i pastisseria
  • CSTY:  empresa de vestuari laboral per a xefs, forners i pastissers
  • José Llopart, empresa líder del sector que elabora i distribueix la gamma més extensa de varietats, solucions i presentacions de sucre desde 1932

El concurs ha comptat amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines, de Panàtics i de Pan y Pizza i Panorama Panadero com a mèdia Spónsors.

El concurs ha sorgit amb la voluntat de retre homenatge i de donar visibilitat a la coca de Sant Joan,  un dels dolços més nostrats a Catalunya. Es consumeix durant la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, per celebrar el solstici d’estiu i en el seu origen es pastava amb forma rodona, en una reminiscència clara de culte al sol.   Amb més de 100 anys de tradició, la Coca de Sant Joan ha esdevingut un clàssic indispensable per la celebració del solstici d’estiu.

Aquest acte també vol reconèixer el treball i esforç per les coques elaborades pels nostres flequers i pastissers artesans, en temps complicats per a tothom degut a l’emergència sanitària actual.

Una respuesta a “Ja tenim les millors coques de Sant Joan 2020”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *