Ja tenim les millor coques de Sant Joan

La Millor coca de Sant Joan

Barcelona 21/05/2019

La primera edició del Concurs professional La Millor Coca de Sant Joan es va disputar ahir en una primera edició concorreguda per més de 50 forns i pastisseries de tot el país català.  Joaquim Jiménez, del forn  Noé d’Hostalric,  s’ha endut el premi a la millor coca tradicional de fruites; Oriol Carrió, de la pastisseria Carrió ha estat guardonat per la millor coca de crema i pinyons i Roger Canela, del forn Papanbread (Lleida)  ha estat premiat per la millor Coca de Sant Joan  creativa.

El presentador de TV Llucià Ferrer va conduïr l’acte de lliurament, que va tenir lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona), i que va congregar a més d’un centenar de  d’assistenst, la majoria forners i pastissers del país.

La recepció de les coques es va fer entre les  9h i les 10,30 h. i tot seguit, es va duur a terme la valoració de les coques presentades, a càrrec d’un jurat  format per:

Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona
Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona
Sergi Vela, mestre pastisser
Daniel Jordà, mestre forner
Pep Aguilar, Fills de Moretó
Eduard Verdaguer, de Panàtics
Josep Sucarrats, director Revista Cuina
Clara Narvión, Timeout Barcelona  

La decisió no va ser gens fàcil ja que el nivell de la competició era molt alt. I després de 2 hores de deliberació el jurat va escollir les coqeus guanyadores.

Aquest concurs,  organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake ha estat possible gràcies als nostres sponsors i col.laboradors, que han donat suport al certàmen en aquesta primera edició. Gràcies doncs a l’esponsorització principal de Fills de Moretó.

També a l’esponsorització de:

  • Sosa, líder del sector fabricant d’ingredients per la pastisseria, com les fruites confitades, i distribuïdor de marques líders com Valrhona (xocolata) i Corman (mantega).
  • Calidulce, que compta amb un extens catàleg de packaging per a pastisseries.
  • CSTY, empresa de vestuari laboral per a xefs, forners i pastissers, serà l’encarregada de vestir al jurat.
  • Salva, dissenyadors i fabricants de forns professionals d’alta qualitat per a pastissers i forners.

Ens veiem el proper any, ara toca gaudir molt d’aquest revetlla!!!

El presentador de TV i foodie Llucià Ferrer amb la Millor Coca de Sant Joan

El proper dia 21 a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona tindrem molt bones noticies, sabrem quines son les 3 millors coques de Sant Joan i ens ho dirà en Llucià Ferrer a la ceromònia d’entrega dels premis.

Llucià Ferrer es un locutor de ràdio català que ha presentat els programes El matí i la mare que el va parir de Ràdio FlaixbacFreakandó matiner de RAC 105On vols anar a parar? de Catalunya Ràdio i Via lliure a RAC 1 l’estiu 2010. Actualment presenta el programa Els imperdibles a Onda Cero i El Vermut de RAC 105 a RAC105.

A la televisió també ha presentat i dirigit programes primer va ser Control central, de City TVVirus i el Quin País! i L’aprenent,[1]de Televisió de Catalunya, per la Xarxa de Televisions Locals, ha fet Podria ser pitjor. També presenta el programa de Barça TVQuina penya!.Actualment presenta el programa de TV3 Atrapam si pots

El gremi de forners i pastissers de Mallorca es suma a la iniciativa

El gremi de forners i pastissers de Mallorca s’uneix a la resta d’entitas professionals col.laboradores i dona suport a la primera edició del Concurs afirmant que els organitzadors tenen l’objectiu comú de fomentar la proliferació de la coca de Sant Joan de qualitat amb els ingredients bàsics d’aquesta recepta i d’altres que donen com a resultat noves idees creatives.