Ja tenim guanyadors de la Millor Coca de Sant Joan 2023

Convertint-se en l’edició amb més èxit de participació, aquest 30 de maig l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia més de 250 coques de Sant Joan a la V edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya, organitzat per l’agència de comunicació gastronòmica, Sr y Sra Cake.

Amb un jurat d’excepció, composat per fins a 20 noms de professionals reputats del sector com  Sergi Vela, Marta San José, Óscar Teixidó, Ester Roelas, Enric Badia, Jesús Fuentes, Gemma Clofent, MªCruz Barón i Marcos Díaz entre d’altres, han estat els responsables de la difícil selecció de guanyadors.

La Fleca Rovira de Santa Angès de Malanyanes, amb punt de venda també a Cardedeu, s’ha proclamat guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons. Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a parar a Viladecans a la Fleca Santacreu. L’elecció com a guanyadora d’aquesta peça ha estat gràcies al seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Montserrat Forners de Barcelona. Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.

Si ens traslladem a la Categoria de Coca de Llardons, el guanyador ha estat el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers, que han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.

Finalment, La Pastisseria de Barcelona ha estat la guanyadora de la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha valorat molt positivament la seva tendresa, el seu aspecte i també, per suposat, l’equilibri entre amargors i dolçors de la pròpia xocolata.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la reconeguda periodista i comunicadora gastrònomica Carme Gasull, que ha fet entrega dels trofeus i diplomes juntament amb els patrocinadors principals d’aquest 2023, Fills de Moretó, fariners des de 1884 i Debic, la marca de productes làctics per a professionals, entre d’altres.

Sense dubte, aquesta ha estat una edició festiva amb rècord de participació,  acompanyada de gelat de coca de Sant Joan de Delacrem i cerveses Damm i també el suport d’altres patrocinadors com Pueyo’s Cartons i Licores Ricart Degre. Un any més, el concurs ha comptat amb el recolzament dels gremis de flequers i pastissers de Catalunya i amb la participació del Gremi de Carnissers de Barcelona com a membre del jurat de la coca de llardons.

Cal destacar que les coques participants que el jurat no ha manipulat han estat entregades al Banc d’Aliments de Barcelona, concretament a DISA Sant Josep Oriolde Barcelona, per tal d’evitar, un any més, el malbaratament alimentari i donar suport a la inclusió social.

Una respuesta a “Ja tenim guanyadors de la Millor Coca de Sant Joan 2023”

  1. I’m nnot sujre whyy but this siite iss loading extremkely slo for me.
    Is anyone ele hzving thiks problem or iss it a problemm onn myy end?
    I’ll chedck badk later andd see iff tthe problem styill exists.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *