MOLTES GRÀCIES DE NOU! Convertint-se en l’edició amb més èxit de participació, aquest 31 de maig l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia més de 250 coques de Sant Joan a la VI edició del concurs La Millor Coca de Sant Joan de Catalunya.

Amb un jurat d’excepció, composat per fins a 18 noms de professionals reputats del sector com  Jordi Butrón, Mª Cruz Barón, Enric Bordas, Jesús Cerdán, Dina Alsina, Cristian Sánchez, Jaume Cot, Pau Borràs, Paula Domènech, David Hernández, Carles Rovira, Jordi Farrés, Gemma Clofent, Txàbel Allué, Mere Samblas, Mario Castaño, Trinitat Gilbert i Elisa Calcagno han estat els responsables de la difícil selecció de guanyadors.

La pastisseria Pachi Larrea de Castelldefels s’ha proclamat guanyadora de la Categoria de Coca Tradicional de Fruites confitades i pinyons. Una elaboració que sens dubte reflecteix tota la feina feta des de fa més de 60 anys, donant com a resultat un brioix de qualitat i elaborat amb productes ecològics i de proximitat.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi ha anat a parar a La Palma Pastissers, amb punts de venda a Sant Cugat, Barberà i Sabadell. L’elecció com a guanyadora d’aquesta peça ha estat gràcies al seu equilibri entre ingredients, sabor, esponjositat i una crema molt ben feta i de qualitat.

A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut Nova Brunells de Barcelona. Aquest participant ha aconseguit sorprendre, amb l’originalitat de la forma i utilització de fruites com a protagonistes, a tots els membres del jurat que, de manera unànime, han estat convençuts del seu èxit.

Si ens traslladem a la Categoria de Coca de Llardons, el guanyador ha estat la Pastisseria Muntada de Castellar del Vallès, que han presentat una coca lleugera, cruixent amb una sublim pasta de full i equitativa amb la seva disposició de pinyons, llardons i sucre.

Finalment, El Forn Gil de Barcelona ha estat la guanyador de la Categoria de Coca de Xocolata. El jurat ha quedat molt impressionat pel seu binomi de masses i per ser una coca Brownie amb un gust molt equilibrat i un aspecte molt atractiu.

L’entrega de premis ha estat conduïda per la presentadora del Podcast “Unadecada” Anna Rosell, tercera generació de forners que ha fet entrega dels trofeus i diplomes juntament amb els patrocinadors principals d’aquest 2024, Fills de Moretó, fariners des de 1884, Ken Foods, especialistes en nata i Mychef, dedicats a fabricar forns i solucions de maquinària per al sector.

Sense dubte, aquesta ha estat una edició festiva amb rècord de participació que ha estat possible  també gràcies al suport d’altres patrocinadors com Borges Professional, Marta Pack i Dir informàtica. Un any més, el concurs ha comptat amb el recolzament dels gremis de flequers i pastissers de Catalunya.

Cal destacar que les coques participants que el jurat no ha manipulat i les que han aportat els concursants solidàriament han estat entregades a la Fundació Canpedró, per tal d’evitar, un any més, el malbaratament alimentari i donar suport a la inclusió social.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *