Amb l’arribada del bon temps i la proximitat de la revetlla de Sant Joan, torna una de les cites més esperades del calendari gastronòmic dolç català: la VII Edició del concurs «La Millor Coca de Sant Joan». Les inscripcions ja són obertes perquè mestres flequers i pastissers, amb punt de venda propi, mostrin la seva excel·lència en l’elaboració d’aquest producte tan emblemàtic de la nostra cultura.

El concurs tindrà lloc el divendres 6 de juny de 2025, a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm (C/ del Rosselló, 515, Barcelona), un escenari que any rere any reuneix alguns dels millors professionals del sector en un ambient festiu, creatiu i de reconeixement mutu.
El certamen, organitzat per l’agència especialitzada Sr y Sra Cake, té com a objectiu posar en valor la tradició de la coca de Sant Joan, fomentant tant el respecte pels sabors clàssics com la innovació en l’elaboració.
Els participants podran competir en cinc categories com el darrer any:
Coca de Fruita i Pinyons, Coca de Crema i Pinyons, Coca de Llardons, Coca de Xocolata, Coca Creativa
Cada categoria busca reconèixer el talent artesà, l’excel·lència tècnica, la qualitat dels ingredients i la creativitat dels participants. Un jurat format per prestigiosos forners, pastissers i professionals de la gastronomia serà l’encarregat de tastar i valorar les peces, seguint criteris d’aspecte, textura, aroma, gust i originalitat en el cas de la coca creativa.
El lliurament de premis es farà el mateix dia a les 13:30h, en un acte obert als participants i als mitjans, que culminarà amb el reconeixement dels guanyadors de cada categoria.
Els candidats hauran d’entregar les seves coques el mateix 6 de juny, entre les 9:00 h i les 11:00 h, a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm. Cada peça serà degudament catalogada anònimament fins a la seva valoració pel jurat.
Per tal de formalitzar la seva participació, els professionals interessats han d’inscriure’s gratuïtament abans del 30 de maig a les 20:00 h a través de la pàgina web oficial: www.lamillorcocadesantjoan.cat, on també es poden consultar les bases completes del concurs.
Fent èmfasi en la responsabilitat social, totes les coques presentades al concurs seran cedides a la Fundació Amics de la Gent Gran un cop finalitzat l’esdeveniment, per tal d’evitar el malbaratament alimentari i ajudar a persones en situació de vulnerabilitat.
Aquesta edició compta amb el suport de la Federació de Gremis de Flequers de Catalunya, el Gremi de Pastisseria de Girona, així com de marques professionals destacades com la farinera Fills de Moretó, la marca de productes làctics Ken- Foods, la marca de fuits secs i oli de qualitat Borges Professional, l’empresa de forns Novau Grup, la marca d’equipament CSTY i Casa Gay.